SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Designbadkamers met een wellnesssfeer

Koop nu online!
Designbadkamers met een wellnesssfeer

Wil je echt tot rust komen en genieten van een ontspannen dag binnen je eigen vier muren? Spa-esthetiek en een wellnessgevoel zijn momenteel erg in de mode als het gaat om badkamerinrichting. Als je een badkamer met een spa-sfeer wilt ontwerpen, hebben we een paar tips en trucs voor je.

Ontdek in dit artikel welke vloerbedekkingen, behang en decoratieve elementen ideaal zijn voor een ontspannen badkamer met een spa-sfeer!

Muurtegels & Vliertegels

Badkamers met een wellnesssfeer - wat is belangrijk?

Eén ding is duidelijk: een badkamer met een wellnesssfeer draait om het creëren van een ontspannen sfeer die je uitnodigt om je te laten gaan en je goed te voelen. Idealiter creëer je een omgeving die functionaliteit combineert met contemplatie. Al veel te lang is het badkamerontwerp gericht op onze lichaamsfuncties en efficiëntie in plaats van op ons gevoel van welzijn, ontspanning en balans.

Het is ook belangrijk dat alle elementen in de badkamer een bepaalde waarde uitstralen en esthetisch aantrekkelijk zijn. Een vrijstaand bad van hoge kwaliteit kan bijvoorbeeld de ruimte centreren als een kunstobject, terwijl gouden kranen eruit zien als luxueuze accessoires. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en doordachte ontwerpen en vormen krijgen de afzonderlijke elementen naast hun pure functionaliteit ook een zelfvoorzienende esthetiek. Het is ook mogelijk om met plateaus te werken om verschillende niveaus te creëren en individuele ruimtes van elkaar te scheiden.

Quick Step Tegels

Zelfs als we een badkamer met een wellnesssfeer willen ontwerpen, mogen we een zekere mate van functionaliteit en pragmatisme niet vergeten. Onderhoudsgemak, hygiëne en waterbestendigheid moeten in overweging worden genomen bij de aankoop van een badkamer. De kunst is om schoonheid en gezelligheid te combineren met praktisch nut. Dit is niet altijd gemakkelijk - vooral niet in huishoudens met kinderen - maar met de juiste vloerbedekking, behang, meubels en inrichting is het zeker mogelijk.

Een badkamer die zowel hygiënisch als functioneel is, kan een moeilijke evenwichtsoefening zijn. Het gaat erom hygiëne en esthetiek op elkaar af te stemmen. De juiste vloer kan beide combineren.

De klassieker: tegels voor een badkamer met een wellnesssfeer

Tegels zijn nog steeds de traditionele wand- en vloerbekleding in badkamers. Porcellanato tegels worden gewaardeerd om hun weerstand, lange levensduur en vooral hun onderhoudsvriendelijkheid en hygiënische eigenschappen in natte ruimtes zoals de badkamer. In onze spabadkamer draait het echter minder om efficiëntie en meer om de feelgoodfactor.

Met de juiste tegels kun je echter aantrekkelijke esthetiek combineren met praktisch nut. Een bijzonder voordeel is dat badkamertegels verschillende looks kunnen imiteren. Het hoeft dus niet altijd de dure marmeren of travertin tegel te zijn, porcellanato tegels hebben ook een elegante marmeren of verfijnde leistenen look.

Welke tegels voor een badkamer met een wellnesssfeer?

Tegels met een natuursteenlook zijn bijzonder geschikt voor een badkamer met een wellnesssfeer. De natuurlijke charme van de tegels werkt erg ontspannend en creëert een “terug naar de natuur”-sfeer. Naast tegels in kwartsiet- of zandsteenlook zijn veel mensen ook enthousiast over stijlvolle leisteenlook tegels voor een wellness-esthetiek.

De tegels vormen een ideale basis voor een zeer moderne en minimalistische badkamer met een spa-sfeer met een hoekig bad, rechtlijnige armaturen en designlampen. Je kunt leisteen tegels in de badkamer het beste combineren met een paar natuurlijke woonelementen en cosmeticabakjes van bamboe, hout of riet om de harde kleurtoon te verzachten.

NL - Travertijn tegels “Classic Light geborsteld”
Travertijn tegels “Classic Light geborsteld” (30,5 x 61 cm) (Speciale Aanbieding)

Het alternatief: vinylvloeren in de badkamer

Hoewel echte tegels in de badkamer er erg waardevol en dus stijlvol uitzien, laat het budget de installatie van badkamertegels niet altijd toe. Een populair alternatief zijn vinylvloeren, die verkrijgbaar zijn op rol als PVC-vloer of in plank- of tegelformaat in de vorm van designvloeren. Er zijn nu vinylvloeren van zeer hoge kwaliteit die op een bedrieglijk realistische manier het uiterlijk van echte steen en hout imiteren en daarom een geweldig alternatief zijn voor de natuurlijke modellen. Vooral vinylvloeren met houteffect worden vaak gekozen als alternatief voor parketvloeren in badkamers met een wellnesssfeer.

Voordat je voor een vinylvloer kiest, moet je de technische fiche bekijken. Is de gekozen designvloer echt geschikt voor installatie in vochtige ruimtes? Hoewel vinyl van nature bestand is tegen water en schimmel, hebben sommige vinyl vloerbedekkingen een stabiliserende HDF-kernplaat die kan opzwellen bij contact met water. Een eerste vereiste voor het leggen van vinyl vloeren in de badkamer is een correcte installatie. Er mag zoveel mogelijk geen water onder de vloer komen. Je kunt kiezen tussen klik vinyl, zelfklevend vinyl, zelfleggend en zelfklevend vinyl. Vinylvloeren zijn een geweldig alternatief voor koude en lawaaierige tegelvloeren, vooral omdat ze warm aanvoelen en een aangename akoestiek hebben. Dankzij de veerkrachtige aard wordt het geluid in je badkamer gedempt met een wellnesssfeer en streelt het blote voeten.

Vinyl Vloer in de Badkamer

Het perfecte alternatief voor houten vloeren in de badkamer

Een bijzonder voordeel van vinylvloeren is de ruime keuze aan decors. Als je een badkamer met een wellnesssfeer wilt inrichten met een houten vloer, stuit je vaak op een probleem. Echt parket is niet alleen erg duur, maar echt houten vloeren zijn over het algemeen ook erg onderhoudsgevoelig en gevoelig. Parket wordt vaak afgeraden voor plaatsing in de badkamer.

Omdat fabrikanten voortdurend nieuwe manieren ontwikkelen om de structuur van echt hout niet alleen visueel maar ook haptisch na te bootsen, is een vinylvloer met houteffect een zeer goede keuze voor een badkamer met een wellnesssfeer. Je kunt kiezen uit klassiek eiken vinyl, moderne grenen decors en rustieke walnoot designs. Hout wordt vooral gewaardeerd om zijn duurzame, traditionele en rustieke charme en geeft je badkamer een natuurlijk ontspannen tintje. De gezelligheid in de badkamer wordt ook versterkt door het feit dat je dezelfde designvloer (afhankelijk van de gebruiksklasse) door je hele huis kunt leggen.

BerryAlloc Spirit Pro Click Comfort 55 Tiles "Cement Light Grey"
BerryAlloc Spirit Pro Click Comfort 55 Tiles "Cement Light Grey"

De badkamer duurzaam ontspannend maken

Als je niet alleen hoge eisen stelt aan de feelgood sfeer van je badkamerinrichting, maar ook aan duurzaamheid, dan zijn nieuwe soorten designvloeren met een milieuvriendelijke productstructuur een goede keuze. Verschillende fabrikanten bieden nu designvloeren zonder vinyl aan die net zo duurzaam zijn als klassieke vinylvloeren, maar een zeer goede ecologische voetafdruk hebben. Designvloeren zonder vinyl maken meestal ook indruk met hun zeer authentieke uitstraling en zijn verkrijgbaar in talloze steen- en houtdecors. Als je op zoek bent naar een vinylvloer met Blaue Engel certificering, dan is de designvloer zonder vinyl vaak de betere keuze. De designvloeren worden gemaakt van houtpoeder of innovatieve, duurzame en gezonde materialen zoals Ecuran of PET.

Designvloer Zonder Vinyl

Houten vloer in de badkamer? De hybride vloer van echt hout maakt het mogelijk

Hywood vloeren van ter Hürne zijn ook zeer milieuvriendelijk en ideaal voor je badkamer met een wellness-sfeer dankzij de waterbestendigheid. Deze vloer van echt hout is een nieuw type vloerbedekking dat volledig van hout is gemaakt, maar drie keer duurzamer is dan parket. Binnenin wordt houtpoeder onder hoge druk en hitte versmolten met kostbare harsen om een zeer duurzaam functioneel composiet te creëren. De unieke decoratieve laag van kostbaar hout is ook doortrokken van harsen, zodat ter Hürne Hywood optimaal beschermd is tegen water. Kleine hoeveelheden vloeistof kunnen tot 24 uur op de vloer blijven liggen zonder te hoeven worden weggeveegd.

Ter Hürne Hywood

Wanddesign in de badkamer met een wellnesssfeer

Naast de vloerbedekking speelt ook de keuze van geschikt behang of de kleur van de muur een belangrijke rol in je badkamer met wellness-sfeer. De muren worden hier traditioneel effen gehouden, maar het gebruik van behang met motieven of fotobehang kan een ruimte die nu alleen functioneel wordt gebruikt, veranderen in een echte oase van welzijn. Hoogwaardige muurverven in trendy kleuren zoals salie, taupe of mint zijn ook erg populair. Hoogwaardige emulsieverven met een hoge dekkracht en een zeer goede natte slijtage vind je bijvoorbeeld in de Colour Kitchen van A.S. Création.

Kitchen Dreams von A.S. Création

Behang in een wellnesssfeer

Als je je badkamer een ander tintje wilt geven met een wellnesssfeer, is behang een geweldig alternatief. Behang in de badkamer moet gemaakt zijn van vliesstof en idealiter geen vinyl coating hebben. Vliesbehang is ademend zodat vocht kan worden afgevoerd. Deze eigenschap kan worden geminimaliseerd door vinyl. Vliesbehang is ook gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen als het droog is. Je kunt beter geen behang aanbrengen in de directe spatzone van de douche, maar sommige vliesbehangsoorten kun je voorzichtig afnemen met een beetje zeep en een vochtige doek.

Je bent heel flexibel als het op stijl aankomt. Je kiest best niet voor overdreven uitbundige patronen om geen te onrustige wellnesssfeer in de badkamer te creëren. Behang met een linnen textuur ziet er heel natuurlijk en ontspannen uit, terwijl aquarelbehang prachtig past in badkamers met een moderne charme dankzij hun zacht vloeiende design. Behang met palmbladeren is erg populair voor een badkamer met een wellnesssfeer, maar ook rustiek steenbehang of behang met een houtlook is populair.

Behang 373964 Livingwalls New Walls
Behang 373964 Livingwalls New Walls

Fotobehang in de badkamer voor de statement muur

Als je iets nog ongebruikelijker wilt, kun je ook fotobehang in de badkamer aanbrengen. Ook hier geldt: minder is meer. Natuurlijk zijn klassieke fotomotieven met landschappen bijzonder geschikt om een ontspannen interieur te creëren om in weg te dromen. Motieven op groot formaat zijn echter niet altijd de beste keuze voor kleine badkamers. Zelfs het mooiste landschap kan er onrustig uitzien. In moderne badkamers wordt eerder gekozen voor grafisch of abstract fotografisch behang om een opvallende muur te creëren. Watergerelateerde thema's en Aziatische en maritieme motieven zijn hier populair.

Conclusie

Als je een badkamer met een wellnesssfeer wilt ontwerpen, moet je eerst goed nadenken over de omgeving waarin je het best kunt ontspannen en de overeenkomstige elementen in je planning opnemen. Ten tweede moet je kiezen voor producten van hoge kwaliteit waarvan het design voor zich spreekt. Kies kleuren en combinaties verstandig en breng gedurfde kleuren en patronen in balans met natuurlijke materialen en open ruimtes. Goed geplaatste decoratieve elementen in de vorm van planten, manden, kaarsen en vazen moeten zorgvuldig worden gepland en als blikvangers harmoniëren met de inrichting en het meubilair.

We hopen dat we je hebben kunnen helpen met het ontwerpen van je badkamer en kijken uit naar je bezoek aan BRICOFLOR, de experts voor wanden en vloeren!

Koop nu online!

vrijdag 26 juli 2024

Terug naar posts