SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Ideeën voor slaapkamerbehang – Het ideale behangpapier

Een bed voor een golfbehang. Naast het behang staat een wit tafeltje.

De slaapkamer: een plek om uit te rusten en je terug te trekken. Ideeën voor slaapkamerbehang kunnen veelzijdig zijn. Bijna geen enkele andere kamer is zo persoonlijk als de slaapkamer, dus het is logisch om met de slaapkamer te beginnen als je je huis een persoonlijk tintje wilt geven. Maar voordat je begint met decoreren en het kiezen van lampen, is er één belangrijke vraag die je moet beantwoorden. Welk behang moet het worden?

In dit artikel leggen we uit waar je zeker op moet letten als je slaapkamerbehang zoekt, hoe je erachter komt welk behang bij je past en laten we je een paar van onze ideeën voor slaapkamerbehang zien waarin je misschien geïnteresseerd bent.

Slaapkamerbehang - Eerst dit!

De keuze aan behang op de markt kan een beetje overweldigend zijn. Het wordt er niet eenvoudiger op als je bedenkt dat je geen bijzondere nadruk hoeft te leggen op waterbestendigheid in de slaapkamer, of zelfs op het niet willen afschrikken van gasten. Toch zijn er behangsoorten die meer geschikt zijn voor gebruik in de slaapkamer dan andere. Maar waar moet je op letten?

Kalmerend behang - de psychologie achter wandbekleding

We zien behang als de achtergrond van ons huis. Tenzij het een indrukwekkend fotobehang of een gedetailleerd kunstbehang is, staan we er nauwelijks bij stil. Behang doet echter veel meer met onze waarneming dan we in eerste instantie denken.

De keuze van de kleur van het behang kan een directe invloed hebben op ons humeur. Vooral helder en kleurrijk behang kan ons misschien helpen om de wereld op het juiste moment vanuit een positiever perspectief te bekijken. Donkere en subtiele kleuren hebben daarentegen vaak een kalmerend effect op ons en kunnen ons helpen wanneer we willen nadenken en ontspannen.

Bed voor een geel gebloemd behang. Een muisaanwijzer vergroot het patroon op het behang.
Livingwalls - Desert Lodge 385201 verwarmt je slaapkamer met een aangename gele tint

Achtergronden in één kleur - De juiste stemming

De slaapkamer is onze rustplaats, de plek waar we zo rustig mogelijk willen slapen. Als we deze factoren in overweging nemen, is het logisch om bij het kiezen van behang voor de slaapkamer vooral de nadruk te leggen op donkere en subtiele kleuren. Behang in één kleur is een eenvoudige oplossing. Als je kiest voor een behang in één kleur dat goed past bij de stijl van je andere meubels, kan dit een manier zijn om de muren van je slaapkamer bij elkaar te laten passen.

Goede wandkleden hebben kwaliteit.

Een behang van hoge kwaliteit kan je veel tijd en zenuwen besparen. Het laatste dat je zou moeten overvallen als je naar het behang in je slaapkamer kijkt, zijn pijnlijke herinneringen aan het tijdrovende en arbeidsintensieve applicatieproces, waarbij je zenuwen meer dan eens op hol zijn geslagen.

Zorg er daarom voor dat het gemakkelijk aan te brengen is. Vooral vliesbehang kan je helpen om het ontwerpproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Hierbij wordt de muur geplakt in plaats van de achterkant van het behang. Dit maakt het aanbrengen van het vliesbehang op de muur gemakkelijk en aangenaam.

Daarnaast speelt het patroon ook een rol bij gedessineerd behang. Als je bijvoorbeeld reversloos behang gebruikt, hoef je bij het lijmen geen rekening te houden met het patroon. Bij behang met een rechte rand is het belangrijk dat de patronen naast elkaar op dezelfde hoogte worden gelijmd. Beide varianten worden aanbevolen, maar je moet vertrouwd raken met de variant met een rechte rand voordat je het opplakt om frustratie te voorkomen. De beste behangideeën voor de slaapkamer zijn daarom van hoge kwaliteit.

Ideeën voor slaapkamerbehang - Welke behangstijl past bij mij?

Nu weet je of een behang geschikt is voor de slaapkamer of niet, maar de vraag over de stijl staat nog open.

Zoals gezegd is de slaapkamer onze persoonlijke ruimte. In de meeste gevallen heeft bijna niemand anders dan onze dierbaren toegang tot deze kamer, wat een speciale gelegenheid biedt voor vrije ontwikkeling.

Misschien ken je de situatie. Je bent op stap in de Bricoflor-winkel en stuit op een prachtig behang met patroon. Je bent onder de indruk en zou het liefst de hele collectie van de fabrikant op je muren plakken, maar dan heb je die vervelende, hardnekkige gedachte. Wat zullen de mensen wel niet denken? Hoe zal mijn familie reageren als ze dit behang zien? Je slaapkamer is jouw koninkrijk en jij bepaalt wat er op de muren komt!

Oké, als je de slaapkamer met iemand deelt, wil je het misschien nog eens controleren, maar geen enkele kamer in je huis is beter geschikt voor iets ongewoons dan de slaapkamer. Daarom hebben we een paar suggesties voor slaapkamerbehang voor je verzameld, zodat je je slaapruimte ermee kunt verfraaien.

Welke ideeën voor slaapkamerbehang vind ik leuk?

In 2013 voerde het Duitse behanginstituut een onderzoek uit naar de psychologische motieven achter de keuze van behangpapier en kwam tot de conclusie dat alle respondenten konden worden ingedeeld in een van de vier groepen, ongeacht leeftijd en sociale achtergrond.

Aan de ene kant is er de “emotionele behanger”. Bij hem wordt de beslissing genomen op emotionele basis. Het huis wordt vaak ingericht met verschillende kleuren en patronen met de bedoeling om vrolijke en frisse accenten te leggen.

De uitslover" daarentegen speelt bewust met het effect dat het behang heeft op de kijker. Het kan glamoureus zijn en indruk maken. Vaak wordt barok behang of grafische patronen gebruikt. Voor de “uitslover” is het het mooist als het er duur uitziet en van hoge kwaliteit is.

Dan is er de “ontwerper”. Hij beslist welk behangpapier hij kiest op basis van het effect dat het creëert in de ruimte en of het voldoet aan zijn pragmatisme. Enerzijds speelt voor hem de duurzaamheid van het behang een rol. Het behang moet schrobvast zijn zodat het gemakkelijk schoon te maken is. Het moet ook lichtecht zijn en de kamer groter doen lijken! Of hoger! Het belangrijkste is iets!

Tot slot is er de “kunstenaar”, die op ieders tenen wil staan. Hij vindt het heel belangrijk om zichzelf uit te drukken in het behang. Zijn behang moet karakter hebben, ongewoon zijn en nergens anders te vinden zijn. Het zijn creatieve mensen en ze zijn niet bang om een oud idee te vervangen door een nieuw.

De volgende stap is dus om erachter te komen welk type behanger je bent. De categorieën zijn natuurlijk wat overdreven. Maar misschien kun je met behulp van deze groepen je eigen behangideeën voor de slaapkamer wat tastbaarder maken.

Uitzonderlijk behang - behang als kunst

Twee dingen in het leven rusten nooit - misdaad en romantiek.

Heb je wel eens gehoord van kunstbehang? Als het gaat om ongewoon behang, is fotobehang met een kunstuitstraling bijzonder geschikt voor de slaapkamer. Hier kun je je persoonlijke natuur de vrije loop laten. De The Wall collecties van Livingwall bieden een verscheidenheid aan verschillende motieven met voor iedere kunstliefhebber wat wils. Zo kun je je slaapkamer de persoonlijke romantiek geven die je wenst.

Een bed voor een golvend behang, een zitmand voor een kunstbehang in Picassostijl en een fotobehang met een bosmotief met een kleine zwarte plank ervoor.
Living Walls - The Wall 3 - Art Edition: Stories of Life brengt geweldige kunst aan je muren

Behang met houteffect

Behang met houteffect verandert je huis in een gezellig, warm vakantieoord. Vooral op koude dagen kan de slaapkamer veel beter worden ervaren als een plek om je terug te trekken. Behang in deze stijl biedt echter een verscheidenheid aan mogelijke ontwerpen. Veel akoestische panelen laten je slaapkamer bijvoorbeeld veel groter lijken. Creatief behang met patronen in een houtlook en andere stijlen zijn spannende manieren om je slaapkamer naar jouw smaak in te richten.

Bijzettafel voor houten behang. Er staan verschillende voorwerpen op de tafel en een muisaanwijzer vergroot het patroon op het behang.
Vliesbehang in houtlook 398012, uit de French Affair collectie van A.S. CréationDesignerbehang - hoge kwaliteit en chic!

Designerbehang - hoge kwaliteit en chic!

Designbehang is de luxe onder de behangsoorten. Extravagante ontwerpen, stijlvolle patronen en hoogwaardige materialen. Als bijzonder hoogwaardig luxe behang bij je smaak past, probeer dan eens de Fashion for Walls collectie van Guido Maria Kretschmer of de extravagante wandkleden van Karl Lagerfeld. Zo'n smaak vergt natuurlijk een hogere investering. Gelukkig is er voor mensen met een kleiner budget een assortiment vintage behang dat een vergelijkbaar gevoel van kwaliteit kan oproepen bij je kijker.

Twee verschillende perspectieven op een behangcompositie van Versace. Een zwarte fauteuil staat voor het behang.
Designer behangcompositie van Versace 935234, 935232, 935224

Conclusie:

Er zijn dus een aantal dingen die belangrijk zijn bij het zoeken naar de perfecte ideeën voor slaapkamerbehang. Kwaliteit en kleur kunnen een invloed hebben op hoe de wandbekleding ons beïnvloedt. Het is ook belangrijk dat je je persoonlijke stijl vindt en deze doorvoert in de wandbekleding, zodat je de best mogelijke feel-good sfeer kunt creëren. Uiteindelijk is het vinden van het perfecte behang nog steeds een individuele beslissing en kan het voor iedereen een ander resultaat opleveren. Het enige belangrijke is dat je je prettig voelt met je nieuwe behang.

We hopen dat onze ideeën voor slaapkamerbehang je hebben geholpen bij het kiezen van de juiste wandbekleding en kijken uit naar je bezoek aan BRICOFLOR, de muur- & vloerexperts.

maandag 7 oktober 2024

Terug naar posts