SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Welk behang achter de tv?

Koop nu online!
Een retro televisie met bijpassend behang

Hoe verschillend de woonstijlen ook zijn, Duitse woonkamers zijn meestal op dezelfde manier ingericht. Een bank, een salontafel ervoor en eventueel een paar fauteuils aan de zijkanten. De gestoffeerde meubels zijn meestal gericht op de televisie. Of het nu gaat om fans van soapseries, filmfanaten of gamers - de tv mag in veel woonkamers niet ontbreken. Vooral omdat televisies steeds groter worden, moet het tv-landschap worden opgenomen in het wandontwerp. Maar welk behang is het meest geschikt voor achter de tv?

In dit artikel leggen we uit welk behang mooi staat achter de tv en hoe je de wandbekleding kunt combineren!

Ontdek een grote selectie achtergronden

Behang achter de tv - waar moet je op letten!

Als je je afvraagt welk behang het beste is voor achter de tv, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De wereld van behang is rijk: je kunt kiezen uit effen monochroom behang, strakke geometrische ontwerpen, weelderige barokke en bloemmotieven en ongewoon fotobehang met landschappen en meer. Niet elk behang is echter geschikt als achtergrond voor de tv. Je moet vooral letten op de grootte en het effect van het patroon of motief, de kleur en de grootte van de muur.

Let op de grootte van de muur

Televisies worden steeds groter. Als je een behang achter de tv wilt plaatsen, wordt de zichtbaarheid van het behang natuurlijk enorm verminderd. In kleinere kamers met toch al kleine wandoppervlakken kun je daarom beter kiezen voor eenvoudige ontwerpen. Het zou immers zonde zijn als het mooie motief bijna volledig bedekt wordt door de grote televisie. In oude gebouwen kun je daarentegen vaak wat gedurfder zijn. Het behang achter de tv is misschien niet zichtbaar, maar dankzij de hoge plafonds bieden de muren veel ruimte voor weelderige patronen en ongewoon behang.

Behang 377484 Floral Impression Architects Paper

Let op het effect van het behang achter de tv

Vooral cineasten en gamers kunnen het beste kiezen voor een eenvoudig behang achter de tv. Kleurrijke patronen, opvallende ontwerpen en ingrijpende motieven kunnen snel afleiden van de actie in films en games. Als je je echt wilt concentreren op de film of serie, is monochroom behang de beste keuze. En ook hier heb je ruimte voor een zeer aantrekkelijk wandontwerp, want effen behang is ook verkrijgbaar met stijlvolle texturen, glitter- en glanseffecten.

Behang 379875 Michalsky 4 Change is good Michalsky Living

Als je de tv vooral aan de zijkant gebruikt, als afleiding of om uit te schakelen, kun je natuurlijk ook weelderiger behang met patronen gebruiken. Veel geometrisch behang ziet er ook vrij discreet uit dankzij hun lineaire ontwerpen en is daarom ook geschikt als behang achter de tv. Behang met een houtlook en steenbehang zien er ook erg esthetisch uit, maar niet overheersend. Deze zijn verkrijgbaar in zowel moderne als natuurlijke en rustieke versies.

Verschillende inrichtingsstijlen met bijpassend behang achter het tv-toestel

In plaats van gedurfde, kleurrijke patronen kun je beter kiezen voor een subtiel geometrisch ontwerp als je je volledig wilt concentreren op de film, serie of game.

Steen, hout en beton als behang achter de TV

Een ideaal behang achter de tv biedt een aantrekkelijk design, leidt niet af van wat er op de tv gebeurt en laat de muur stralen zonder dat er te veel design wordt bedekt door de tv. Behang in betonlook, steenlook en houtlook is daarom een ideale keuze als het gaat om wanddesign achter de tv. Er zijn nu zeer authentieke vliesbehangsoorten die nauwelijks van echt steen of hout te onderscheiden zijn. Fotobehang geeft vaak zelfs de textuur van hout weer in de vorm van digitale prints.

Steen Behang Online Winkel

Een speciaal hoogtepunt: houten lambrisering achter de tv. Omdat de trendy wand met houten panelen alleen al vanwege de prijs niet altijd haalbaar is en vooral in huurwoningen, is behang in houtlook een geweldig alternatief. In de A.S. Création PintWalls collectie vind je bijvoorbeeld een aantal behangsoorten in houtpanelenlook die de trendy akoestische wand op een zeer realistische manier imiteren.

Behang houten latjes donkerbruin
Behang houten latjes donkerbruin

Stenen behang achter televisie

Natuur Steenbehang is erg populair bij het inrichten van woonkamers, slaapkamers, keukens, gangen en meer. Behang met steeneffect is ook ideaal als behang achter de tv. Ook hier kun je kiezen uit een groot aantal designs. Kies uit behang van breuksteen en natuursteen, vliesbehang met een leisteenlook of modern baksteenbehang voor een industriële uitstraling. Een stenen behang achter de tv creëert het perfecte podium voor tv en co, omdat het een echte eikenhouten muur nabootst en dus niet opdringerig is, maar toch een echt statement maakt.

Behang Best of Wood`n Stone 2nd Edition from A.S. Création
Behang Best of Wood`n Stone 2nd Edition 958332 A.S. Création

Betonbehang achter de tv - de subtiele industriële trend

Naast stenen muren en natuurstenen muren kan beton ook worden gebruikt als podium voor je tv. Een betonnen behang achter de tv ziet er discreet uit, maar brengt de gewenste industriële sfeer in je woon- of slaapkamer. Ook hier heb je keuze te over. Van elegant behang in antraciet tot modern behang in betonlook, alles is hier verkrijgbaar. Ook hier kun je kiezen uit een breed assortiment behang, sommige met minder en andere met meer structuur, en behang met een used look.

Beste Prijsgarantie, Gratis Sampleservice, Persoonlijke Offerte

Muurschildering achter de TV - het perfecte podium voor je TV

Een fotobehang achter de tv kan ook voor opschudding zorgen zonder de show van het tv-programma te stelen. Als de muren in je woon- of slaapkamer erg groot zijn, kun je kiezen voor ongewone en expressieve motieven. Een fotobehang met een landschap bijvoorbeeld, brengt je tv naar zandstranden, bossen en Toscaanse landschappen. Romantische bloemen, dieren en betonnen muren, maar ook grafische en abstracte motieven zijn ook mogelijk. Zoals gezegd moet je er echter altijd voor zorgen dat de tv niet te veel van het motief bedekt. Een fotobehang achter de tv moet daarom alleen worden gekozen voor grotere kamers.

Grote selectie fotomateriaal

Conclusie

Welk behang het meest geschikt is achter de tv hangt natuurlijk af van je smaak. We raden echter aan om uitbundige patronen en grote motieven te vermijden, vooral in kleine kamers. Grootformaat motieven op fotomateriaal kun je beter alleen kiezen in grote kamers, zodat de tv niet alles bedekt. Als je niet afgeleid wilt worden tijdens het tv-kijken, streamen en gamen, kun je ook kiezen voor discreter behang. Steenbehang en behang met een hout- of betonlook zijn altijd een goede keuze, omdat ze er erg smaakvol uitzien maar niet te veel op de voorgrond treden.

We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij het kiezen van je behang. Tot de volgende keer, uw team van BRICOFLOR, de muur- en vloerexperts!

vrijdag 2 augustus 2024

Terug naar posts